در این مقاله قصد داریم تفاوت بین سرخ کن هوا و ماکروویو را به شما توضیح دهیم. امروزه، اکثر خانوادههای مدرن به طور کامل خود را به وسایل آشپزی مانند اجاق گاز، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز و غیره مجهز میکنند. با این حال، دو وسیله وجود دارد که معمولاً بسیاری اشتباه میکنند: سرخ کنهای هوا و ماکروویو. اگر نمیتوانید تفاوت خاص بین سرخ کن هوا و ماکروویو را تشخیص دهید، به جای درستی آمدهاید. در مقاله امروز، همه چیزهایی را که باید در مورد این دو واحد بدانید، معرفی خواهیم کرد.
5 تفاوت بین سرخ کن هوا و ماکروویو
به طور کلی، پنج تفاوت قابل توجه بین سرخ کن هوا و ماکروویو وجود دارد. آنها تکنیکهای پخت، زمان پخت، تطبیق پذیری، مصرف انرژی و ظرفیت هستند.
تکنیکهای آشپزی
یکی از تفاوتهای اصلی بین سرخ کن هوا و ماکروویو روش پخت است.
سرخ کن هوا چگونه کار میکنند؟
سرخ کن هوا به صورت همرفتی کار میکنند، که در آن یک فن با سرعت بالا به هوای گرم اجازه میدهد تا درون سبد سرخ کردنی حرکت کند. سپس این هوا رطوبت را از غذا بیرون میکشد و یک پوشش ترد ایجاد میکند. به دلیل واکنشهایی مانند کاراملی شدن و “اثر Maillard”، دستگاه مواد را قهوهای طلایی میکند. در نتیجه طعم و مزه غذا مانند غذاهای سرخ شده حرفهای خواهد بود.
ماکروویو چگونه کار میکند؟
از سوی دیگر، در ماکروویوها، هر ذره غذا توسط امواج رادیویی بسیار بالا به نام امواج الکترومغناطیسی گرم میشود. به عبارت دیگر، لولههایی به نام مگنترون، این امواج خاص را به غذا منتقل میکنند و ذرات آب موجود در مواد را به ارتعاش در میآورند. با وقوع ارتعاش، گرما تولید میشود.
از آنجایی که انرژی آنها معمولاً 2450 مگاهرتز است که بسیار زیاد است، دستگاه برای تهیه و گرم کردن مجدد غذا کارآمد است. با این حال، به دلیل پختن سریع، گاهی اوقات غذاها طعم خود را از دست میدهند.
زمان پخت و پز یک تفاوت بین سرخ کن هوا و ماکروویو
در تعقیب و گریز، سرخ کن هوا برای طبخ غذای مشابه زمان بیشتری نسبت به ماکروویو هزینه میکند. به عنوان مثال، اگر میخواهید بال مرغ را در سرخ کن هوا سرخ کنید، باید حداقل 6-7 دقیقه صبر کنید.
با این حال، اگر از ماکروویو برای پختن همان بالهای مرغ استفاده کنید، فقط 3 تا 4 دقیقه هزینه دارد. با این حال، طعم نیز متفاوت خواهد بود. بیشتر اوقات سرخ کنهای هوا طعم و ظاهر بهتری ارائه میدهند.
تطبیق پذیری
صادقانه بگویم، سرخ کن هوا مفید هستند. به لطف این دستگاه، کاربران میتوانند به راحتی غذاهای گیاهی مانند تخم مرغ و توفوس، غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو را به راحتی تهیه کنند و بهترین نوع از مرغ را سرخ کنند.
با این حال، ماکروویوها نیز میتوانند بر همه اینها مسلط شوند و متأسفانه، آنها حتی همه کاره تر هستند. در حالی که سرخ کن هوا به ظروف پلاستیکی نه میگویند، ماکروویو میتواند آن ظروف را به راحتی پردازش کند.
از سوی دیگر، برخی از سرخ کن هوا چند امتیاز را به دست میآورند زیرا تنظیماتی را برای پخت دسر ارائه میدهند. با این حال، از نظر تطبیق پذیری، آنها هنوز نمیتوانند از امواج ماکروویو پیشی بگیرند.
مصرف برق یک تفاوت بین سرخ کن هوا و ماکروویو
بیایید در مورد مصرف برق هر دستگاه صحبت کنیم. به طور معمول، سرخ کن هوا برای تهیه یک ظرف تقریباً 1500 وات مصرف میکنند. با این حال، برخی از مدلهای صرفه جویی در انرژی تنها 1200 وات مصرف میکنند.
از سوی دیگر، اگر دوره پخت 30 تا 40 دقیقه طول بکشد، ماکروویوها حدود 1200 وات هزینه خواهند داشت. علاوه بر این، در حالت استندبای دارای توان اضافی 2 تا 7 وات نیز میباشد. به عبارت دیگر، حتی زمانی که از ماکروویو خود استفاده نمیکنید، باز هم باید هزینه اضافی بپردازید. بنابراین، اگر شما یکی از کسانی هستید که ترجیح میدهید هزینههای زندگی خود را کاهش دهید، سرخکن هوا میتواند وسیلهای مناسب برای شما باشد.
تفاوت بین سرخ کن هوا و ماکروویو در ظرفیت
اگر میپرسید کدام ماشینها میتوانند مقدار بیشتری غذا بپزند، ماکروویو پاسخ قطعی ما است. در واقع، ماکروویوها به کاربران این امکان را میدهند که دستههای بزرگی از مواد را به یکباره پخت کنند. حتی زمانی که میخواهید یک کاسه چینی بزرگ غذا را دوباره گرم کنید، این دستگاه میتواند به راحتی این کار را انجام دهد.
با این حال، سرخ کن هوا فقط میتواند دستههای کوچک را یکی یکی پخت کند. حتی مدلهای بزرگتر نیز برخورد با مقدار زیادی غذا را دشوار میدانند. به عنوان مثال، در حالی که یک سرخ کن با اندازه متوسط فقط میتواند دو بال مرغ بزرگ را به طور همزمان بپزد، یک ماکروویو میتواند دو برابر این مقدار را تحمل کند.
تفاوت بین سرخ کن هوا و ماکروویو کدام یک را بخریم؟
اکنون، زمانی که تمام تفاوت بین سرخ کن هوا و ماکروویو را تایید کردید، زمان آن رسیده است که در نظر بگیرید کدام یک را انتخاب کنید. خوب، بستگی به این دارد که به دنبال چه چیزی هستید و اهداف آشپزی شما چیست.
چه زمانی به ماکروویو نیاز دارید؟
چندین موقعیت وجود دارد که سرخ کنهای هوا بی فایده هستند. به عنوان مثال، برای پخت کیک در سرخ کن هوا، نمیتوانید یک فنجان شیر را گرم کنید یا کره را آب کنید. در این موارد خاص، ممکن است از ماکروویو کمک بخواهید.
همچنین، برای کاربردهای خاص، ماکروویو انتخاب طلایی است. به عنوان مثال، بعضی ظروف مانند ظروف پلاستیکی فقط باید در ماکروویو قرار گیرند. در عین حال، سرخ کن هوا نمیتواند مواد پلاستیکی شما را آب کند. بنابراین، اگر میخواهید از ظروف خاصی در دستگاه خود استفاده کنید، سراغ ماکروویو بروید. در زیر تمام جزئیات مربوط به مزایا و معایب ماکروویو آورده شده است:
مزایا:
- کاربران زمان پخت سریع تری دارند
- ماکروویو فرآیند دقیقی را ارائه میدهد
- استفاده از دستگاه آسان است
معایب:
- ممکن است غذا خشک باشد
- ماکروویو نمیتواند با مواد غلیظ مقابله کند
- غذا گاهی طعم خود را از دست میدهد
چه زمانی به سرخ کن هوا نیاز دارید؟
از سوی دیگر، موارد خاص با سرخ کن هوا به طرز شگفت انگیزی کار میکنند، اما در ماکروویو خوب نمیشوند. به عنوان مثال، خانهداران به ندرت گوشت را تنها در ماکروویو میپزند. به عبارت دیگر، اگر میخواهید مواد غذایی گوشتی مانند مرغ، ماهی، گوشت گاو را فرآوری کنید، سرخ کن هوا انتخاب بهتری است.
علاوه بر این، اگر به غذاهای سرخ شده علاقه دارید اما از پاشیدن روغن داغ وحشت دارید، یک سرخ کن هوا میتواند غذای شما را نجات دهد. ابتدا مواد را کمی با روغن آغشته کنید و در سبد سرخ کنید و درب آن را ببندید. و همینطور یک غذای سرخ شده خوشمزه و بدون دردسر را سرو میکنید. برای درک بیشتر در مورد مزایا و معایب سرخ کن بادی، به اطلاعات زیر مراجعه کنید:
مزایا:
- غذای شما سالمتر خواهد بود زیرا چربی کمتری دارد.
- کاربران میتوانند سرخ کن هوای خود را به راحتی تمیز کنند.
- کاربران میتوانند از پاشش روغن داغ جلوگیری کنند.
- سرخ کنهای هوا صرفه جویی بیشتری در مصرف انرژی دارند.
معایب:
- ظرفیت سرخ کنهای هوا کم است.
- زمان بیشتری برای پختن غذا صرف میشود.
پیشنهاد مطالعه: 4 دلیل اصلی جرقه زدن ماکروویو