دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

فهرست مطالب

اجاق مایکروویو و سلامتی

آشپزی با اجاق مایکروویو بسیار راحت است، زیرا ساده و فوق العاده سریع است. با این حال، بسیاری از مردم بر این باورند که مایکروویو باعث تولید اشعه مضر و آسیب رساندن به مواد مغذی سالم می شود. بنابراین، ممکن است از خود بپرسید که آیا استفاده از این لوازم بی خطر است؟ این مقاله توضیح می دهد که آیا اجاق های مایکروویو بر کیفیت غذا و سلامت شما و اجاق مایکروویو و سلامتی تأثیر می گذارد.

اجاق های مایکروویو چیست؟

اجاق های مایکروویو لوازم آشپزخانه هستند که برق را به امواج الکترومغناطیسی موسوم به مایکروویو تبدیل می کنند. این امواج می توانند مولکول های موجود در غذا را تحریک کرده و باعث ایجاد لرزش، چرخش به اطراف و درگیری با یکدیگر شوند – این انرژی را به گرما تبدیل می کند. این شبیه نحوه گرم شدن دستان شما هنگام دست زدن به هم است.

مایکروویو در درجه اول بر روی مولکول های آب تأثیر می گذارد اما همچنین می تواند باعث گرم شدن چربی ها و قندها شود – فقط به میزان کمتری از آب.

آیا تابش می تواند به شما آسیب برساند؟

اجاق مایکروویو و سلامتی اجاق های مایکروویو تابش الکترومغناطیسی تولید می کنند. این مسئله را ممکن است بخاطر مفهوم منفی تابش دریافت کنید. با این حال، این نوع تابش مرتبط با بمب های اتمی و بلایای هسته ای نیست. اجاق های مایکروویو تابش غیر یونیزه تولید می کنند، که مشابه تابش از تلفن همراه شما است – البته بسیار قوی تر.

بخاطر داشته باشید که نور نیز تابش الکترومغناطیسی است، بنابراین واضح است که همه تابش ها بد نیست.

این را ببینید  ویژگی های ماکروویو  MS14K6000AG/AAسامسونگ

اجاق های مایکروویو دارای محافظ فلزی و صفحه های فلزی بالای پنجره هستند که از خروج تابش از اجاق جلوگیری می کنند، بنابراین خطر آسیب دیدن وجود ندارد.

فقط برای اینکه در سمت امن باشید، صورت خود را به پنجره فشار ندهید و سر خود را حداقل 1 فوت (30 سانتی متر) از اجاق گاز دور نگه دارید. تابش با فاصله به سرعت کاهش می یابد.

همچنین از سالم بودن اجاق مایکروویو خود اطمینان حاصل کنید. اگر قدیمی یا شکسته است – یا اگر درب به درستی بسته نمی شود – تهیه درب جدید را در نظر بگیرید.

تأثیرات بر محتوای مواد مغذی

اجاق مایکروویو و سلامتی هر نوع پخت و پز باعث کاهش ارزش غذایی مواد غذایی می شود. عوامل اصلی ایجاد کننده دما، زمان پخت و روش آن هستند. در هنگام جوشاندن، مواد مغذی محلول در آب ممکن است از غذا نشت کنند. تا آنجا که به مایکروویو می رود، زمان پخت و پز به طور کلی کوتاه و دما پایین است. به علاوه، غذا معمولاً جوشانده نمی شود.

به همین دلیل، شما انتظار دارید که اجاق های مایکروویو مواد مغذی بیشتری نسبت به روش هایی مانند سرخ کردن و جوشاندن در خود داشته باشند.

طبق دو بررسی انجام شده، مایکروویو ارزش مواد مغذی را بیش از سایر روشهای پخت و پز کاهش نمی دهد.

یک مطالعه بر روی 20 سبزیجات مختلف اشاره کرد که مایکروویو و پخت آنتی اکسیدان ها را بهترین حفظ می کند، در حالی که پخت و پز تحت فشار و بدترین حالت را انجام می دهد.

این را ببینید  باز کردن مایکروویو Kenmore

با این حال، یک مطالعه نشان داد که فقط 1 دقیقه مایکروویو برخی از ترکیبات مقابله با سرطان در سیر را از بین برد، در حالی که این کار در اجاق معمولی 45 دقیقه به طول انجامید.

مطالعه دیگری نشان داد مایکروویو 97٪ آنتی اکسیدان های فلاونوئید موجود در کلم بروکلی را از بین می برد، در حالی که جوشاندن فقط 66٪ را از بین می برد.

این مطالعه غالباً به عنوان شواهدی مبنی بر تخریب مایعات مایکروویو در غذا ذکر می شود. با این حال، آب به کلم بروکلی مایکروویو اضافه شد، که توصیه نمی شود.

به خاطر داشته باشید که نوع غذا یا ماده مغذی گاهی اوقات مهم است. گرم کردن شیر انسان در مایکروویو توصیه نمی شود زیرا می تواند به عوامل ضد باکتری در شیر آسیب رساند. به غیر از چند استثنا، مایکروویو تمایل دارد مواد مغذی را به خوبی حفظ کند.

تشکیل ترکیبات مضر را کاهش می دهد

اجاق مایکروویو و سلامتی مایکروویو ممکن است باعث کاهش ترکیبات مضر در برخی غذاها شود. یکی از مزایای مایکروویو این است که غذا تقریباً به اندازه سایر روش های پخت و پز مانند سرخ شدن گرم نمی شود. معمولاً دما از 212 درجه فارنهایت (100 درجه سانتیگراد) – نقطه جوش آب – فراتر نمی رود.

با این حال، غذاهای چرب مانند بیکن می توانند داغتر شوند. بیکن یکی از مواد غذایی است که اعتقاد بر این است که هنگام پخته شدن ترکیبات مضر به نام نیتروزامین تشکیل می شود. این ترکیبات هنگامی ایجاد می شوند که نیتریت های موجود در غذاها بیش از حد گرم شوند.

این را ببینید  اثرات منفی مایکروفر

طبق یک مطالعه، گرمایش بیکن در مایکروویو باعث کمترین تشکیل نیتروزامین از تمام روشهای پخت آزمایش شده شد.

مطالعه دیگر نشان داد که مرغ مایکروویو ترکیبات مضر بسیار کمتری نسبت به سرخ کردن تشکیل می دهد.

بخوانید: خود به خود روشن شدن مایکروویو

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 3 =